2017. február 28., kedd, Ákos, Bátor napja van.
Email:  Jelszó: 

ARCHÍVUM

Ez a régi hidlap.hu szöveges archívuma, amely a 2014. február 12-ig keletkezett cikkeket tartalmazza.
Az itt található anyagok nem feltétlenül tükrözik az új szerkesztőség véleményét.

Wass Albert fia Esztergomban

2008-10-21 14:41:00

A legendás erdélyi író fia látogatott el tegnap Esztergomba, hogy Szent Erzsébet iskola diákjai előtt meséljen a 20. századi magyar irodalom egyik legnagyobb alakjáról. Wass Miklós közel egy órán át válaszolt a közönség kérdéseire, a találkozó igazi élő irodalomtörténeti órának számított.

(kép)

 

Wass Miklóst a tanulók és tanárok elsősorban arról kérdezték, hogy milyen volt a távolból a trianoni magyarok legmarkánsabb képviselőjének, Wass Albert viszonya Magyarországgal. A 20. századi magyar irodalom egyik legnagyobb alakjának fia, Wass Miklós egy ízig-vérig magyar úriember képét mutatta a találkozón, s bár a kérdések egy részét angolul kérte, a válaszokat már hibátlan magyarsággal adta meg a közönségnek.

 

(kép)

 

A100 éve született és 10 éve halt meg Wass Albertre emlékezve újra elhangzott, hogy a néhány éve közreadott Nagy Könyv című felmérésben az írónak három regénye is (Adjátok vissza a hegyeimet, A funtineli boszorkány és a Kard és kasza) a 100 legnépszerűbb magyar olvasmányok között szerepelt.

Amandu Lábatlanon kóborolt

Amandu az utcán kóborolt elég rossz állapotban. Befogása után kiderült, hogy gennyes méhgyulladása van, ezért azonnal műteni kellett. Az életét megmentették, lassan össze is szedi…

Pesca Esztergom utcáit rótta

Pesca az utcán kóborolt, úgy került az esztergomi Bogáncs Kutyaotthonba. Biztos nem saját akaratából hagyta el a gazdáját, hiszen nagyon ragaszkodó kutya, állandóan a menhely…

A NAP KÉPE

LEGFRISSEBB HÍREINK

OLVASOTT HÍREINK