2017. április 30., vasárnap, Katalin, Kitti napja van.
Email:  Jelszó: 

ARCHÍVUM

Ez a régi hidlap.hu szöveges archívuma, amely a 2014. február 12-ig keletkezett cikkeket tartalmazza.
Az itt található anyagok nem feltétlenül tükrözik az új szerkesztőség véleményét.

Szín-képek és kapcsolat-folyamok

2010-08-02 13:38:00

Egy háromrészes kiállítás-sorozat második fejezeteként nyílt pár hete tárlat az esztergomi vár Rondellájában. Az augusztus 2-áig látogatható kiállítást a Mu­ravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület (MBKKE) rendezte és a történelmi helyszí­nen ennek a civil szervezetnek tagsága mutatkozott be.

Ruda Gábor, az MBKKE vezetőségi tagja a kiállítás kapcsán arról számolt be röviden a Hídlapnak, hogy a Rondella-kiállítást megelőzte februárban egy „Kapcsolat-folyam” nevű tárlat, me­lyet a Duna Múzeumban tartottak. A Ron­dellában látható festmények, rajzok, fotók és szobrok összeállítása egyfajta folytatá­sa a februári kiállításnak.

 

(kép)

 

Itt most 29 alkotó – név szerint: Bangó Miklós, Barcsai Tibor, Bugyács Sándor, Csikós Tibor, Czafrangó Sylvia, Czirok Ferenc, H. Dobos Mária, Ghyczy György, Hagymás István, Haraszti Zsolt, Hernádi Paula, Horváth György, Kalita Gábor, Kántor János, Kaposi Endre, Kiss Ani­kó, Kocsis Ernő, Lábik János, Nagy László, Németh László, Nyilasi Tibor, Ottmár Sán­dor, Ruda Gábor, Roland Schefferski, Turányi Sándor, Valkó János, Végh Éva – mutatta be műveit. Ruda Gábor arra is felhívta a figyel­met, hogy a tárlat megrendezésének alap­gondolata pontosan az említett hármas ki­állítás vezérfonala volt, ez pedig a kapcsolat, az alkotók és a közönség, a különböző tájegységek, a határon belül és a határon túli magyarok kapcsolata. A folytatás már most tudható, a tervek szerint a harmadik stáció a felvidéki Dunaszerdahelyen lesz, ott a Csallóközi Múzeum ad majd ott­hont a szándékok szerint közel negy­ven alkotó műveinek.

Segítségre van szüksége a Bogáncsnak

Mozgalmas héten vannak túl a Bogáncs Kutyaotthon munkatársai. Az állatmenhely jelenleg majdnem 200 kutyát gondoz és a tartalékaik elfogytak, mindig vannak beteg, ápolásra szoruló és…

A NAP KÉPE

LEGFRISSEBB HÍREINK

OLVASOTT HÍREINK